Прогулянка по Феодосії
За архітектурними шедеврами - на сусідні сторінки. Тут Феодосія інша, не-пам'яткова. Але теж в чомусь пам'ятна. :о)

Феодосія чомусь вперто робить вигляд, наче вона й не в Україні знаходиться. Часом місту здається, що воно в Росії. Часом воно аж занадто сильно ностальгує по СРСР. Ідеологічна база хитка і незрозуміла. Феодосія, прокидайся?:)

На першій ілюстрації (вул. Федько, 96) - церква св. Катерини (1892, зведена на пожертви жителів міста). Бачите другу картинку? З російським прапором? Кажуть, до 1941 р. в цьому приміщенні (до перебудови, звичайно) була феодосійська синагога.

Щось жахливе напроти автовокзалу. Називається церква св. Катерини
Який-який прапор над будинком?
То яка це вулиця?
Симпатичний балкончик

Парк

Цей парк може ввести в оману: тут тобі і середньовічні замки, і грецькі руїни, і керамічні обдерті медальони під античність. Навіть кіоск, де колись торгували пивом (мороженим?) виглядає як маленький храм богу їжі та його конкуренту, центральному богу культури і відпочинку.

Пам'ятники.

Більшість монументів - радянських часів і чомусь чорні. Як ось цей, на першому фото - на честь броненосця "Потьомкін", який заходив у феодосійчський порт. Лише піонерський галстук на фігурі юного партизана Віті Коробкова виділяється кривавою плямою. Колись на місці піонера стояв запроектований І. Айвазовським фонтан "Доброму генію". Фонтан відродили, але вже на новому місці. А ще в Феодосії є свій власний Олександр Довженко. Лікар.

Прєвєд, море!

Графіті поблизу сувенірного базарчика. Остови старих човнів. Останні два кадри я не коментуватиму. Мексиканські пристрасті на паркані. Дивіться і читайте самі. :)
Вздовж набережної, до речі, пролягає залізнична гілка. Спонсорував проведення в Феодосію залізниці Іван Айвазовський.