Terra Heroica-2007: Битва
Найграндіозніша подія Терри Героїки-2007: битва увечері 6 жовтня на березі річки смотрич, під Замковим мостом.
Битва 6 жовтня 2007 р.
Втриматися від фотографування було неможливо.

Ох, ну розуміла ж я все: що через прес-конференцію в ратуші я затримаюсь, і місць на мості вже не лишиться.

Не помилилася. Їх не було вже взагалі ніде: кожний клаптик землі був обліплений глядачами. Минулі роки дійство не збирало й половини такої аудиторії.

Побігавши болотом на протилежному березі Смотрича, біля старого млина і батьківщини мого Барахла, і побачивши при цьому одну польську гармату і кінський круп, я набралася нахальства і підійшла до воюючих.

Дим заполонив весь каньон, вітер відносив кудись убік спокійні пояснення диктора, а самій, без підказок, мені ніколи не розібратися в цій військовій катавасії. Було цікаво і дуже видовищно. Це теж чимало:).

Початок дійства.

Поки що тільки збираються воювати. Воюючих - понад 300 чоловік! Оце я розумію фотограф! Гармата в святковому убранстві (Блін, я жартую!)
Поки що тільки збираються воювати.
Воюючих - понад 300 чоловік!
Оце я розумію фотограф!
Гармата в святковому убранстві (Блін, я жартую!)

Дункан Маклауд-бей

Це невмирущий яничар з патиком. Дуже приємна натура для людей з фотоапаратами: там стільки енергії і напору, там стільки жаги, що чоловік закинув десь свою гвинтівку чи що там в нього було і далі ходив на кавалеристів і пікінерів з патиком. І не було у ворогів такої сили, яка б подолала безсмертного яничарського Горця.
Тут в нього ще є зброя.
Тут в нього вже є патик.
З патиком він непереможний.
а тут він теж є.

Це вам не гламур.

Це в світі гламуру немає крові, болю і смерті. На полі над Смотричем, серед чужих неприбраних гарбузів, під кінець битви було кілька десятків "загиблих". Тут теж треба мати талант: так, як гарно і граційно впав переді мною підстрелений мушкетер, більше не помирав ніхто. Он, по ньому марширує цілий Altblau Regiment. Майстер помирання!
Добиває жертву.
А наступні картинки - ілюстрація до відомої тези про те, що чоловіки люблять стерв. Он схилилася над іншим мушкетером дівчина з ворожого табору. А от - його бойова подруга. Зайнята фотографуванням над тілом загиблого все ще живих вояків. І не кажіть мені, що україночка просто роздивлялася візерунок мережива на мушкетерській шиї.
\Бідний мушкетер.
Співчуття
Фотосесія над тілом коханого

Битва.

Польська кавалерія. Пікінери. І один яничар у полі - воїн. Прапороносці.
Польська кавалерія.
Пікінери.
І один яничар у полі - воїн.
Прапороносці.
Мушкетери. Загальна картина бою. З шаблею - на кінноту.
Мушкетери.
Загальна картина бою.
З шаблею - на кінноту.
Без слів. "Гм, може, допомогти їм?". А ось і наш герой з іншої розповіді.
Без слів.
"Гм, може, допомогти їм?".
Яничар в бою. Перекрикуючи канонаду. На останньому фото яничар С. Кузьмич навіщось трясе вже вбитого супротивника за руку. Здається, цікавиться, котра година.
Яничар в бою.
Перекрикуючи канонаду.
"Котра година?"
Все, битва скінчилася. Єдиний справді потсраждалий - Олаф. Куля з двох метрів трохи попекла обличчя. Мушкетери з Кєльц відразу кинулися на допомогу. Вид битви.