Дунаєвецький район
Поділля - це кльово.

Поділля - це кльово. Дунаївеччина - це Поділля. :о)

Площа району - 1,2 тис.кв.км. Населення - 77,6 тис.чол.
Населених пунктів : Міст - 1 Селищ міського типу - 2 Сільрад - 42
Сіл - 83
В районі туриста зацікавлять палацовий комплекс посеред старовинного ландшафного парку в Маліївцях, нео-готичний костел в Підлісному Мукарові, колишній резиденції кам"янецьких єпископів, парк ХІХ сторіччя в селі Михайлівці.
Поруч - гравюра Наполеона Орди з видом Дунаївців (палац Красінських, вигляд з сторони дороги, капуцинський монастир з костелом, 1871-1873рр.). В кінці ХІХ т. в райцентрі було 15 культових споруд - церков, костелів, синагог. Зараз залишились лише охайненький костел та православна церква.
Праворуч на світлині - напівгола Блека та величезне дерево з панського парку в Маліївцях. Фото зроблене 7 серпня 2003 року.

Табличка з "Пам'яток України". Ілюстрована. Але на сайті є значно більше пам'яток, ніж в Реєстрі

Д у н а є в е ц ь к и й   р - н