Кам'янка: Подільська Осінь-2007
Кам'янка під Кам'янцем, стадіон. Свято. Вітер.
Кам'янка під Кам'янцем, стадіон.
Свято.

дивись також мій фоторепортаж.

Про досить значний обласний фестиваль "Подільська осінь-2007" я абсолютно випадково дізналася з газети, яку купила почитати в маршрутці до Рихти.

Отже, свято відбулося в центрі села, біля Покровської церкви (2003 р., абсолютно нецікава) 14 жовстня 2007 року. Приїхали гості з Дунаївецького, Віньковецького, Староушицького і інших районів, а також з Тернопілля, Буковини і Київської області.

На парад муніципального оркестру та відкриття я не ходила, на фейєрверку і дискотеці теж не була, але побувала на промисловій і сільськогосподарській виставках-розпродажу, плюс на концерті, плюс подивилася містечко майстрів і кінно-спортивне дійство, плюс конкурс "Подільський вареник", на якому мене помітив оператор міського тб і заставив наїстися ікри і винограду, за що йому велика дяка. :о).

По-нашому, по-деміуржному.

Склалося стійке враження, що одним з видів української народної культури є сотворіння антропоморфних істот з гарбузів і патісонів.
Антропоморфні їстивні істоти в асортименті
/Антропоморфні їстивні істоти в асортименті

Ковалі

Найбільше глядачів товклося біля ковалів і їх знаряддя. Кожен мужчина вважав за обов'язок схопити в руки меча або принаймні поцікавитися його вартістю. А самі ковалі - майстри, вони ще й куховарити вміють...
Коваль.
Ковальські міха.
Зброя
Гарячий бутерброд

Коні - прекрасні. Точно!

Коні були гарні. Ой гарні!

Концерт

Між іншим, деякі номера були огого які цікаві. Ось це - джигіти з знаменитого нашого ансамблю "Апельсин". Поруч дуже автентичні бабусі, здається, з Дунаєвеччини. Дівчата - з "Веселих музик" Віньковецького БК. А ця красуня - сама Подільська Осінь. Змерзла.
джигіти з зансамблю "Апельсин".
автентичні бабусі з Дунаєвеччини.
Дівчата -  з "Веселих музик" Віньковецького БК.
А ця красуня - сама Подільська Осінь. Змерзла.
Жіночка вивела на мотузкові чоловіка - продавати. Тітоньки з Завалля нашого району. Співали на святі тужливих сумних пісень а капелла. Від кількості пайєток на вітру дзвеніли неначе лицарі. Ну і абсолютний хіт - команда "<B>бабине літо</b>" з П'ятничан (Чемеровеччина) з своєю двометровою керівничкою. Неймовірної енергійності і харизматичності жінка.
Торгують чоловіком.
Тітоньки з Завалля
"Забава", Скала-Подільська

Моментики

Вироби народних майстрів часом дивують витонченістю. Церква-сейф. Натюрморт. Вітер познущався з вивіски фестивалю.
Вироби народних майстрів часом дивують витонченістю.
Церква-сейф.
Натюрморт.
Вітер познущався з вивіски фестивалю.
Під "Забаву" народ виплясував особливо жваво. Взагалі, сільські люди танцюють на святах якось охочіше. :) А ще мають креативні ідеї: створюють гірлянди з сосисок. Як туди не збіглися всі сільські пси, я не уявляю. Все, свято скінчилося.
Під "Забаву" народ виплясував особливо жваво. сільські люди танцюють на святах якось охочіше.
А ще створюють гірлянди з сосисок. Все, свято скінчилося.