Торунь
Дерев'яна церква в Торуні. Фото від Владислава Нікітенко. Квітень-2010.
Введенська церква в Торуні. Іконостас. Фото від Владислава Нікітенко. Квітень-2010.
Введенська церква в Торуні. Іконостас. Фото Владислава Нікітенко
Введенська церква з 1809 р. на старих поштівках.
Торунь. Введенська церква

Карта

До Франківська кілометрів 85, до Львова 135, до Ужгорода 95. Самісіньке серце Карпат поруч з Торуньським перевалом. Я тут була. Ввечері. Такому пізньому-пізньому. Нефотографічному. Темному. Тому про український Торунь (близько 1300 жителів) я можу розповісти значно менше, аніж про польський - той я давно люблю, той я облазила колись весь.

Ну але ж була, тому можу помістити як не свої, то ахівні фото тризрубної Введенської церкви (1809) та її прямокутної в плані двоярусної дзвіниці.

На свій минулий день народження я намагалася потрапити в Торунь. На шостому чи сьомому автобусі ми зламалися: це було незносно :(.

Тут зі мною щедро поділилися фото храму і села станом на саме ті дні, коли я хотіла там побувати: на квітень-2010. Відомий журналіст і мандрівник Владислав Нікітенко подарував фотографії мені - а я показую вам :о).

З хороших новин - церкву збираються перекрити гонтом. Ура!

Ще старовинна поштівка - Торунь тут зимовий.