Вотчина Дракул - Марамарош!

Вотчина Дракул - Мараморош!

Панорама Хустського замку. Серпень-2004.

Майте на увазі - сюди їдете на свій страх і ризик. Найдивніша, найулюбленіша, наймальовничіша частина Закарпаття. Для мене. А ви самі вирішуйте, наскільки мій суб'єктивізм є об'єктивним.

Бо тут, на невеличкому клаптику землі площею всього в 1 000 кв.км, сконцентрована Краса і Історія Срібного краю.

Тут надзвичайно гарно. Неподалік Гутинський хребет вулканічних Карпат — дивовижні, казкові, прикордонні гори, їх конуси - прикордонники на межі з Румунією.

Тут є все, що потрібно туристу. Є старовинний замок та готичний костел Єлизавети - в райцентрі. Є чотири готичних дерев'яних храми в селах, що вервечкою тягнуться долиною Тиси (всього чотири! А 250 років тому Марамороський комітат мав 118 дерев’яних храмів. В ХІХ столітті їх кількість зменшилась більш як вдвічі — в той час активно зводили муровані святині). Є відома Долина Нарцисів поблизу села Кіреші. А ще є легенди про те, як оселився в селі Драгово рід войовничих баронів... а що було потім - читайте у Брема Стокера. :)

Табличка з "Пам'яток України". Ілюстрована. Але на сайті є значно більше пам'яток, ніж в Реєстрі

Х у с т с ь к и й   р - н