Берем'яни
Вважайте це подільським Голівудом. Бучацькі Берем'яни у розквіті своєї туристично-рекреаційної кар'єри. Міжвоєнний період.

Координати:  48°53′11″ пн. ш.25°26′51″ сх. д.

Тут про природу переважно: про Дністер і кручі, про зелені пагорби і сплави на катамаранах. Про скіфські кургани і менш як 700 жителів. Це так дивно - в польські часи тут зростав виноград і від туристів відбою не було (хоча полювання на видр - це для садистів), а зараз вряди-годи хороші й юні пропливуть поруч під час сплаву.

Головна берем'янська зірка - галицько-польський поет Корнель Уєйський (1823-1897), чиї перші вірші були опубліковані у 1844 р. в "Щоденнику паризьких мод" (метросексуал був як на ХІХ століття, не інакше). Перша збірка "Зів'яле листя" (та ще й гот!) вийшла у 1849 р. В 26 років хто лише не писав про ув'ядання і смерть. Багато подорожував рідними теренами, писав для львівських газет. Найвідоміші твори - поеми "Марафон" і "Плач Ієремії" (ага. Ви правильно про Чубая подумали).  Похований поет в маєтку Павлів на Радехівщині. Поляки, звісно, вважають Уєйського виключно своїм.

Від родинного маєтку Уєйських в Берем'янах не лишилося зовсім нічого. Улюблений Корнелем парк з старими липами і кам'яною лавицею дожив до Другої світової. Зараз немає й його.

"Червоне" з картинок з Дністром праворуч - це Червона гора, заказник, де росте багато теплолюбивих рослин.

Кемпінг в Берем'янах
Дністер в Берем'янах. Кемпінг ще в планах.