Підгаєцький район
Підгаєцькі дахи. 18 липня 2013 р.
Підгаєцькі дахи

Невеликий район в західній частині Тернопольської області. Самі Підгайці протягом певного часу входили до складу Бережанського району, та 1990 року отримали самі статус райцентру.
В Підгайцях збереглося досить багато пам'яток архітектури, серед яких - костел, церква, синагога. Цікавим для туриста буде і селище Завалів.
Площа району - 0,5 тис.кв.км. Населення - 24, 5 тис.чол. Розташований у західній частині області на Подільському горбогір'ї. Природні багатства: пісковики, мергелі, пісок, глини; сільськогосподарські угіддя (36,7 тис.га), ліси.
Провідні галузі: сільське господарство (буряківництво, виробництво зерна, м'ясо-молочне тваринництво, свинарство), харчова промисловість (Підгаєць-кий консервний, маслосирзавод), металообробка (Підгаєцький завод "Металіст"), виробництво будівельних матеріалів (Підгаєцький цегельний завод).

Табличка з "Пам'яток України". Ілюстрована. Але на сайті є значно більше пам'яток, ніж в Реєстрі

П і д г а є ц ь к и й   р - н