Рівне. Котре не облцентр, а навпаки.
Все тлін. Колишній палац Розцішевських, колишня школа, майбутнє ніщо. 31 жовтня 2019 р.

Карта. В центрі - якраз старий маєток.

Біля 900 мешканців.

Тут все оксюморон. Рівне - а насправді горбисте і криве. Ну так, не такі дикі серпантини, як у Вербовці чи Яришеві, але все-таки - де та пласка рівнота? Знущання для ніг, а не Рівне.

Палац - а насправді скромна і побита життям руїна. Він ліворуч по курсу, якщо їхати з райцентру, далеко-далеко ліворуч. Карта -підказка вище.

Інформації про цей маєток у мене практично не має. Я взагалі про існування тут палацу Росцишевських з ХІХ ст. (думаю, це самий-самий кінець століття) дізналася з двотомника про польську архітектурну спадщину колеги-краєзнавця Дмитра Антонюка. Тут містилася школа, а як переїхала у новішу споруду - палац кинули напризволяще. Вікна повиймали, двері теж, в стінах навіщось попробивали дірки - скарби шукали? З скарбів тут хіба старий роздатковий матеріал і кілька книжок, нікому не потрібних. Ще у будиночку біля палацу, де, підозрюю, теж були шкільні приміщення, портрет кадавра Леніна пилом припадає. В башті всередину вже позаносило вітром землі, вже й кущики якісь пробиваються.

Це навіть не підвал. Це на рівні першого поверху приміщення. Для вчительської, напевно, ідеально пасувало.

Руїна всього старого
Ленін взагалі незрозуміло як зберігся