Чортківський район
Цікавить кількість червоних машин на одну чортківську душу:)

Чортків - друге за кількістю населення місто області. Район не такий багатий на архітектурні пам'ятки як інші, та це компенсується шармом райцентру.
Була б вдячна за будь-яку цікаву інформацію про цей край. Крім того, цікаво було б взнати місцеві легенди. Якщо щось таке вам відомо, пишіть.

Крім самого Чорткова, багатого на цікаві історичні споруди, в районі збереглися замки в Ягiльниці та Колиндянах.
Трішки інформації про район: Площа - 0,9 тис.кв.км. Населення - 83,2 тис.чол. Природні багатства: вапняки, глина, гравій, гіпс, пісковики, піски; сільськогосподарські угіддя, ліси.
Провідні галузі господарства: сільське господарство, тютюнництво (Ягільницький ферментаційний завод), харчова (у Чорткові: горілчаний, цукровий заводи, сирзавод, м'ясокомбінат, кондитерська фабрика, Колиндянський концентратно-дріжджовий комбінат, Пробіжнянський завод крохмалепродуктів), парфумерна (СП "Глобал-Косметик" у Ягільниці) промисловість, металообробка (ВАТ "Агромаш"), виробництво будматеріалів. В районі є пам'ятка природи державного значення - печера Млинки.

Табличка з "Пам'яток України". Ілюстрована. Але на сайті є значно більше пам'яток, ніж в Реєстрі

Ч о р т к і в с ь к и й  р - н