Монастириський район
Монастириська здалеку. 22 серпня 2020 року.

Придністровський район Тернопілля. Дуже, ну от дуже мальовничий.

М'які пагорби Передкарпаття, м'які зміїні звиви Дністра, м'який клімат. До Франківська вже зовсім близько. Але не варто поспішати в сусідню область, не оглянувши цікавинок Монастириського району.

Суха статистика - для початку. Площа - 0,6 тис. кв.км. Населення - 36,6 тис. чол. Районний центр - Монастириська. Розташований у південно-західній частині області в межах Опілля. Природні багатства: вапняки, гіпс, пісок; сільськогосподарські угіддя (35,8 тис.га), ліси. Рекреаційні ресурси.

Не зацікавило? А що скажете на неймовірний палац Бадені у Коропці (а палац там не один, окрім графського, є ще й "культурний" - теж вартий уваги як неймовірний приклад соцреалістичного еротизму)? А як вам Коропецький парк - пам'ятка садово-паркового мистецтва? Хочете сакральної архітектури - будь ласка! Костели в райцентрі, Коропцю, Усті Зеленому та Криниці чекають на відвідувачів. Замків, щоправда, в районі немає. Але - ще раз! - не варто проїжджати його поспіхом як малоцікавий. :)

Придорожня криниця-джерело у селі Рідколісся