Підволочиський район

Замок в Скалаті

Замок в Скалаті. 4.04.05

Район на сході області, недалеко від витоків Збруча, який так довго був кордоном між австрійською та радянською Українами. В Підволочиську була одна з найстаріших залізничних станцій країни. А на радянському боці, в Волочиську, в 20-30-тих роках, певно, було найбільше тракторів в місцевих колгоспах: совєтська пропаганда демонструвала ідеологічному ворогу переваги марксизма...:-))

Площа району - 0,8 тис.кв.км. Населення - 48,3 тис.чол. Природні багатства: вапняки, пісок; сільськогосподарські угіддя (72,4 тис.га), ліси. Рекреаційні ресурси.
Провідні галузі господарства: сільське господарство (буряківництво, виробництво зерна, м'ясо-молочне тваринництво, свинарство), харчова промисловість (Підволо-чиський маслозавод, консервний завод, Новосілківський спиртовий завод), вироб-ництво продукції побутової хімії (Скалатська фабрика "Лотос") та будівельних матеріалів.
В районі є частина Медоборського та Мединський заказники державного значення.
Що подивитись на цій території - звичайно, замки в Токах та Скалаті!