Угринь
Панорама села Угринь. 17 вересня 2014 р.
Панорама села Угринь. 28 липня 2013 р.

Близько тисячі жителів.

Село на Сереті в кількох км на південний схід від Чорткова, фактично на чортківській об'їздній. Церква Параскеви (за іншими даними, Успіння, 1870) з високою вежею-дзвіницею помітна здалеку - за легендою, коштами на її добудову допоміг власник села, хтось з Потоцьких. Єдиною умовою магната було зробити храм трішки схожим на костел, щоб і він теж міг його відвідувати, а не їздити на меси до Чорткова. То й ще формаліст був - зовнішність значила для конкретно цього Потоцького значно більше за внутрішній світ.

Храм зведено на місці двох дерев'яних церквів-попередниць - Варваринської та Параскевської.

Поблизу села - печера Угринь (4220 м).