Зарваниця
Сюди не ходять на прощу: Зарваниця Золочівська
Просто особливо не було куди. Тепер виправляються: в 2012 р. нова дерев'яна церква в Зарваниці будується швидкими темпами. 28 квітня 2012 р.
в 2012 р. нова дерев'яна церква в Зарваниці будується швидкими темпами.

Координати:  49°46′10″ пн. ш. 24°58′47″ сх. д.

Карта

Як не дивно, в Західній Україні Зарваниці дві. Одна - гламурно-релігійна зірка греко-католиків на Теребовлянщині. Інша від Тернопільщини відстоїть за кілька кілометрів, ховаючись від сусідів у засідці за пагорбами Медоборів. Вона теж крихітна - десь зо 250 жителів. Але і крихітним галицьким селам потрібні храми. В Зарваниці була церква (Перенесення мощів св. Миколи) - дерев'яна і показово-непоказна, надмірно скромна, перенесела у 1906 р. зі Шпиколосів і дбайливо, по-селянському оббита у ХХІ столітті вагонкою. Цікаво, нову церкву, яку зводять з 2010 р., теж якоюсь гидотою обіб'ють?

Ще одне фото з вікна поїзду: 22 травня 2012 р. Вже є дах.
Зарваниця Золочівського району