Товмачик
Сила бренду. У Товмачику неподалік Коломиї навіть мозаїка на автобусній зупинці - і та про писанки.
У Товмачику неподалік Коломиї навіть мозаїка на автобусній зупинці - і та про писанки.

Координати:48°35′00″ пн. ш. 24°53′28″ сх. д.

Тут про силу бренду і народну етимологію. Етимологія заселяє давній Товмачик перекладачами, котрі щось там тлумачили князю Ярославу Осмомислу (1153-1187). Ціле село поліглотів - таке дуже має гріти серце шкільним вчителькам іноземної мови. Народна етимологія любить спрощення і неуважна до деталей. Тому князь стає Остромислом - і думки у нього гострі як ножі, бо що ото таке той ваш Осмомисл?

Мозаїчні автобусні зупинки пізньорадянської епохи - це диво дивне, котре країна масово втрачає. В Товмачику зупинка унікальна: як, як в радянський час цензура пропустила писанки на стінах?

Зупинка в Товмачику акурат напроти коломийської виправної колонії. Моторошне місце, біля котрого зупинятися не хочеться. Але вже як зупинилася, то зайшла і на територію сусіднього придорожнього кафе. Бо там ще один приклад, що таке тріумфальна сила бренду. Там кабінка. Ну знаєте, в кафе часто є кабінки. Але лише тут в нас пасхалка: гей-гоп, подорожні, Коломия вже поруч. З'їсти обід, сидячи у залізному яйці з видом на виправну колонію і зупинку в писанках - унікальний досвід. За таким - лише в Товмачик.

Мозаїчні пасхальні яйця
Мозаїчні пасхальні яйця в Товмачику