Годинівка
Древня, крихітна і обмурована. Церква Миколая та Христофора (1800) у Годинівці на Герцаївщині. З цього ракурсу храм нагадує чи то гриб, чи то дитячий атракціон.
Древня, крихітна і обмурована. Церква Миколая та Христофора (1800) у Годинівці на Герцаївщині.
Мурована церква у Годинівці. Квітень 2006 р.
Мурована церква у Годинівці

Сусідка Горбової. Зі схожою маланкою

Понад 1 тис. мешканців.

В Годинівці дві церкви: гарна мурована при дорозі - і стара (умовно-дерев'яна) крихітка на сільському цвинтарі. Обидві присвячені не надто популярному святому - Христофору (та, що на цвинтарі, ще й Миколаю).

Мурований храм датується кінцем ХІХ ст. (хоча я підозрюю все ж першу третину ХХ ст.),  для невтомленого ока виглядає досить екзотично і привабливо - бо збудований у традиційному для румунів Південної Буковини стилі.

Стару церкву з 1800 р. треба шукати на сільському цвинтарі. Вона зовсім крихітна - і через муровані контрфорси по всьому периметру виглядає дещо дивно. Дзвіниця лишилася дерев'яною.

Як і багато інших сіл Герцаївщини, Годинівка бучно маланкує 1 січня. Все ті ж коні-каюци з запальними танцями - і трішки ряджених на дорозі. Буде нагода - завітайте, цікаво.

А ще в Гординівці колись вирощували страусів.

Маланка у Годинівці