Rehberg
Замок в Рехбергу. Початок ХХ ст.
Замок в Рехберзі, 16 грудня 2008 р.
Хатки під мурами.
Чи то старий млин, чи щось на кшталт магістрату.

Симпатичне сільце біля міста Кремс. Про Рехберг не пишуть жодні путівники Австрією (таких сіл тут десятки) - тим цінніше він для мене особисто. Все-таки і в чужих землях хочеться не стільки повторювати чужі маршрути, скільки шукати щось маловідоме.

Сюди від кремського вокзалу щопівгодини ходить автобус № 4. Вартість поїздки (білет береться відразу у водія) - стандартні 1,70 євро. Їхати - ну аж 20 хвилин. Виходити найближче до замку треба на передостанній зупинці - "Alte Brucke".

Замок видно вже здалеку. Твердиня вперше згадується в документах під 1141 роком (ого, ага) як власність якогось Хартвіга фон Рехперга (Hartwig von Rechperg). В 1309 році замок перейшов до короля Рудольфа І.

Храм на території твердині довгий час належав протестантам. В'їздна башта, яка непогано збереглася, перебудована в XVIII ст.

Rehberg. Стара поштівка.
Костел на скелі виглядає фотогенічно.