Книжкова полиця

1. ЧЕРНІВЦІ ДЛЯ НЕБАЙДУЖИХ

Пустиннікова І. Чернівці (Склавія-94), 2006. - 72 с.

Погортати сторінки: 1, 2.

Де придбати: в Чернівцях! Книгу можна знайти в магазині "Українська книга" (Центральна площа, будинок з панно напроти ратуші, І поверх). Орієнтовна ціна - 25 гривень.

Примітки: перша, а тому особливо дорога книга. При її написанні я використала цілий чемодан старих книжок про місто, велику кількість архівних документів та газетних публікацій. Книга чудово проілюстрована фотографіями обдарованого чернівчанина Сергія Осачука.

83 святині Тернопілля

І.Пустиннікова. 83 святині Тернопілля.

Головне, що треба знати: так як путівник по Тернопільщини вийшов набагато товстішим, ніж це можна було допустити, редакція "Грані-Т" прийняла рішення скоротити його, а зі скороченного зробити міні-путівничок про деякі храми області. Підкреслюю: ДЕЯКІ.

Видавництво "Грані-Т", 2010 р. 72 сторінки. ISBN: 9789664653036

З вступу:

Тернопільщина – край замків. Це знають всі. Але Тернопільщина ще й надзвичайно багата сакральними пам’ятками. Важко знайти на Тернопіллі село, де був би лише один храм: як правило, їх кілька. Земля, що віками була прикордонною, навчилася бути толерантною. В області є греко-католицькі (Зарваниця), римо-католицькі (Язлівець), православні (Почаїв) святині, збереглися старі синагоги (Гримайлів, Підгайці, Струсів, Чортків, Гусятин тощо), вірменські храми (Язлівець, Бережани) і святилище язичників на горі Богит. Північна, волинська частина області всіяна дерев’яними церквами синодального типу (Мізюринці, Кушлин, Лопушно), на півдні Тернопілля зустрічаються скромні хатні храми, більше характерні для Буковини (Волиця, Козина). В селах і містах області збереглося чимало придорожніх «фіґур» святих: рахунок йде на десятки, якщо не сотні. З Середньовіччя дійшли й справжні раритети, оборонні церкви з товстими стінами та вікнами-амбразурами – такі знаходимо в Касперівцях, Загайцях, Жабині. Над багатьма поселеннями старими велетами піднімаються руїни католицьких костелів, часто полишених напризволяще. Дивовижна толерантність минулих часів, схоже, йде у небуття разом з цими нікому не потрібними костелами.

Тернопільщина ще й дуже активно будує храми. Святині, зведені в часи незалежності, нечасто вражають архітектурною своєрідністю, але майже завжди дивують розмірами. Ще б пак: 95 % жителів області є віруючими людьми – це найвищий показник в Україні (і саме тому атеїсти тепер почуваються тут пригніченою безправною меншістю, на жаль).

Я не ставила своїм завданням описати всі храми області – в книзі розказано лише про найцікавіші, найбільш знакові серед них. Це не посібник з релігієзнавства, це міні-путівничок, який скерує вас до місць, вартих уваги. Впевнена: у ваших мандрах областю ви обов’язково знайдете церкву, синагогу або костел, які западуть у серце – і стануть для вас головними святинями Тернопільщини. Нехай таких місць буде якомога більше: вибір на Тернопіллі чималий.

Погортати книгу

Купити книгу. А ще тут можна купити. Або тут.

Стаття про книгу в Вікіпедії

8 мандрівок Буковиною

Пустиннікова Ірина Сергіївна

8 мандрівок Буковиною. - К.: Грані-Т, 2009. - 192 с. ISBN-10: 978-966-465-261-9

Книга, котру я чекала майже два роки, нарешті вийшла у січні 2010 р. Найтовстіша в серії! :о)

З вступу:

Путівник по Буковині — річ корисна майже для всіх.Чоловікам він потрібен, щоб ще до приїзду в Чернівці і область дізнатися, що і де тут є старовинного, цікавого і незвичного. Під час самого візиту в буковинську столицю буде не до цього: не без заздрощів заявляю, що найефектніші красуні мешкають саме на Чернівеччині. Поєднання слов’янської вроди і романського темпераменту — коктейль, від якого сильна половина людства чманіє і скручує в’язи, оглядаючись вслід черговій Міс Буковина, якій позаздрила б і Міс Всесвіту.

Жінкам теж краще заздалегідь знати, чим славиться край, бо ми, жінки, народ емоційний, здатні захопитися чимось одним, забувши про все інше. Тим більш в оточенні вітрин та небезпечній близькості Калинівського ринку. Так просто тур перетворюється в шоп-тур, а потім лікті зкусані: магазини бачила, а резиденцію якось і не помітила... І ліки тільки одні: знову збиратися на Буковину.

З молоддю теж все просто: історія стає Історією, коли з-за фасадів будинків виглядають реальні долі. Одна справа дізнатися, що церква на Горечі зведена в стилі бароко, інша — що тут російський імператор ламав паркан, аби відбитися від паламаревих собак, а потім та відломана штахета ще довгі роки зберігалася у храмі як реліквія. Другий варіант цікавіший, а принагідно й про бароко можна згадати.

Путівник аж ніяк не претендує на статус каталогу всіх архітектурних пам’яток області і всіх її природних див. Описані ті об’єкти, які «вписуються» в запропоновані маршрути. Всі подорожі побудовані таким чином, що їх відправним і кінцевим пунктом, їхньою альфою і омегою є Чернівці. Хоча, звичайно, маршрут можна змінювати за власним розсудом, додаючи в буковинський коктейль щось з одного, щось з іншого маршруту, а щось знаходячи своє, не описане в книзі.

Буковина — прекрасна і своєрідна. Охайні яскраві хатки стережуть численні лелеки, кількість капличок наближається до кількості якщо не хат, то лелек, а хатні церкви, ці буковинські «візитівки», лише неуважному погляду видадуться нецікавими і однаковими.

Чернівеччина — найменша з областей України, та й розташована так, що сюди транзитом потрапити важко. І хоча поки що туристичні ресурси Буковини розпіарені менше за подільські замки, закарпатські дерев’яні церкви чи лижні курорти Івано-Франківщини, Чернівеччина вам сподобається. Своєрідною архітектурою (важко придумати щось більш мальовниче за стиль нео-бринковяну), карпатськими краєвидами, буковими лісами, які дали назву краю, живими стародавніми звичаями, своєрідною кухнею, гостинними людьми. А туди, де було добре, завжди хочеться повернутися. Так що запрошую не до зустрічі з Буковиною, а до зустрічей. Нехай вони будуть щасливими.

Гортати сторінки: 1, 2, 3.

Де придбати: В магазинах і в інтернеті - тут (найкраща ціна!), тут або тут.

Книги від видавництва "Біблекс"

Пустиннікова І. С.

ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ

Стислий путівник.

Харків: Біблекс, 2008. - 352 с., іл.

Більше сторінок можна подивитись тут.

Де придбати: в великих книгарнях всієї країни (ціна близько 39 гривень), а також в інтернет-книгарнях. Наприклад, тут.

Примітки: дещо скорочений варіант тексту (повний див. нижче). Велика кількість фотографій, малюнків та схем. Дуже яскрава, позитивна книга, оформлена в стилі путівників від "Біблексу": жовто-червона з компасом в центрі.

Анонс: незабаром в цій же серії з'явиться мій путівник Буковиною.

Пустиннікова І.С.

ЗАКАРПАТТЯ ТУРИСТИЧНЕ:

Путівник по регіону. - Харків: Біблекс, 2008. - 304 с., іл.

Гортати сторінки: 1, 2.

Де придбати: в великих книгарнях всієї країни (ціна близько 29 гривень), а також в інтернет-книгарнях. Наприклад, тут.

Примітки: повний, а не скорочений варіант тексту. Велика кількість фотографій, малюнків та схем (чорно-білих).

____________________________________________________________________

Весна 2011 р.: у видавництві "Альбатрос" вийшов російськомовний переклад путівника закарпаттям:

Закарпатье. Путеводитель

Де придбати: можна в інтернеті. Тут або тут.

УКРАЇНА. УСЕ, ЩО ВАРТО ПОБАЧИТИ Біблекс
УКРАИНА. КРЕПОСТИ, ЗАМКИ, ДВОРЦЫ. Біблекс
УКРАИНА. Путеводитель. 245 городов и поселков. Біблекс

Буковина: путівник. Докладно і захоплююче

Електронна версія мого путівника Буковиною від Біблекса продається за дуже скромну суму. Опис маршрутів, пам'ятки архітектури і природи, поради подорожуючим автомобілями - я старалась, коротше. :о) 194 сторінки про найменшу область України.

УКРАЇНА. УСЕ, ЩО ВАРТО ПОБАЧИТИ.

Путівник. Упорядник О.М. Бєліков. Харків: Біблекс, 2009. - 272 с., іл. Гортати сторінки: 1, 2.

З аннотації: "Книга познайомить із найяскравішими і найцікавішими пам'ятками України. У кожному регіоні країни є свої туристичні принади: на заході - старовинні замки та палаци; на сході - панські садиби й архітектура модерну; у центральній частині - давні монастирі й місця бойової слави; у Криму - дива природи і таємниці давніх міст".

В книгу увійшли мої фотографії, при написанні путівника автор використовував матеріали мого сайту.

УКРАИНА. КРЕПОСТИ, ЗАМКИ, ДВОРЦЫ.

Путівник. Автори-упорядники О.М. Бєліков, Ю.С.Воронцова. - Харків, Біблекс, 2009. - 224 с.: іл. Гортати сторінки: 1, 2.

З аннотації: "Украина - страна с богатой историей. Драгоценное наследие этой истории - живописные замки, изысканные дворцы и неприступные крепости. В нашей книге рассказано о самых ярких и зрелищных архитектурных памятниках страны".

УКРАИНА

Путеводитель

245 городов и поселков

Путівник (російською мовою) для тих, хто хоче отримати достовірну інформацію про Україну, її історичні та культурні цікавинки. В книгу війшли мої фотографії.

Автори: Альохіна В.М., Жубр М.С. Видавництво Біблекс, 2010 р. 624 сторінки. Тверда палітурка.

ISBN: 978-966-216-12-0

Купити можна тут.

Україна. Путівник

500 куточків, які варто відвідати

Інформативна книга (вийшла у 2011 р.) про всю Україну. 416 сторінок. Багато чорно-білих ілюстрацій. Гортати сторінки.

ISBN: 978-966-14-1181-3

Купити можна тут

Красива серія від видавництва "Альбатрос":

Надзвичайно гарна, яскрава серія двомовних книжок про Україну подарункового формату від харківсько-севастопольського видавництва "Альбатрос" (колишній "Біблекс"). В усіх книгах серії є мої фотографії, а "Україна. 30 легенд" мені взагалі подобається найбільше - бо там ще й зроблені мною світлини на обкладинці. :о)

Гортати: "30 легенд", "30 кращих місць", "30 міст", "30 замків і палаців", "30 природніх шедеврів".

Де купити: та багато де. Ось тут, наприклад. Чи тут. Ціни доступні.

Ілюстровані енциклопедії (2009-2010 роки видання)

УКРАЇНА. 101 СТАРОДАВНІЙ ЗАМОК

Х: "Веста", 2009. - 64 с.: іл.

Видавництво "Ранок".

Науково-популярне видання

З анотації:

Ця книга відкриває серію "Україна". Ілюстрована енциклопедія стане в пригоді тим, хто прагне краще пізнати історію України або ж обрати маршрут власної подорожі. Тексти дозволяють подумки мандрувати в часі і просторі, оглядаючи найцікавіші замки і фортеці. На жаль, від багатьох пам'яток збереглися лише руїни, і тільки уява затятого мандрівника-романтика, закоханого в Україну, зможе розгледіти в них мальовничий палац або могутню фортецю.

- Зручна структура книги.

- Коротка історична довідка про кожний об'єкт.

- Цікаві факти з історії замків, фортець та їхніх власників.

- Понад 100 авторських фото.

Гортати сторінки книги: 1, 2.

Де придбати: у великих книгарнях країни. Можливо, книга з'явиться на сайті видавництва.

Криниця Сергій Олександрович

УКРАЇНА. 101 ВЕЛИЧНИЙ ХРАМ

З анотації:

Кожна доба багатої історії України лишила нам у спадок храми - незвичні споруди, де людина зустрічається з Вічністю. Протягом століть ці маленькі, з товстелезними стінами шкаралупки захищали не тільки віру, а й життя мешканців краю. Капища, церкви, синагоги, мечеті... Усі вони відбивають не лише нашарування культур, а й застигле у часі обличчя нашого народу. Книга відкриває завісу історії найстаріших храмів України, запрошує поблукати кварталами народної пам'яті в пошуках старовинних легенд та, озброївшись зібраними тут матеріалами, вирушити у власну подорож.

- Вичерпна інформація про кожну пам'ятку.

- Цікаві історичні факти й старовинні легенди.

- 114 авторських фото.

Гортати сторінки книги: 1, 2, 3.

Я також брала участь (як редактор) у створенні ще однієї книги цієї серії: "Україна. 101 славетне місто". І до чого ж приємно бачити на її обгортці моє фото вірменських кварталів Старого міста!

В 2009 р. на Львівському форму видавців книги отримали IV місце в номінації "Краєзнавча і туристична література".

И.Пустынникова, Н.Беспалая. Средневековые замки Европы

Я все-таки не лише по Україні подорожую. Ну і от результат:

І.С. Пустиннікова, Н.Ю. Безпалова

Середньовічні замки Європи

Книга винадана харківським видавництвом "Mikko Сервіс". Два варыанти - росыйською ы украънською мовами. З анотації:

Замки, спорудженні сотні років тому, донині вражають своєю могутністю і величчю. Для того щоб зрозуміти, хто і для чого будували ці фортеці, потрібно уявити собі середньовічну Європу. Це були ледь освоєні, напівдикі землі. Античні міста вже лежали в руїнах, а міські центри щойно зароджувалися.

Орієнтовна ціна - 65,00 грн. Рецензія на книгу: Ця книжка допоможе дізнатися більше про оповиті міфами та легендами споруди тим дітлахам, які полюбляють мандрувати, а також тим мрійникам, які марять про власний замок з високими мурами. Німі вартові, що охороняють столітні таємниці, привідкриють завісу загадковості і дозволять читачам прогулятися власними залами й коридорами. На вашого школяра чекає захоплива подорож сторінками яскравої книги з великою кількістю ілюстрацій. Крім того, це видання ненав’язливо поповнить знання дитини з географії..

Де придбати: наприклад, тут або тут.

А тут можна погортати книгу.

На Львівському форумі книговидавців-2010 книга "Середньовічні замки Європи "(І.Пустиннікова, Н.Беспалова, видавництво "Мікко") отримала персональний приз членів журі.

Віа Регія - Україна. Великий культурний шлях Ради Європи

Віа регія - Україна. Великий культурний шлях Ради Європи

Мала честь взяти участь у випуску путівника "Віа Регія - Україна. Великий культурний шлях Ради Європи" (путівник вийшов як спеціальний номер журналу "Туризм сільський зелений" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження").

Назва в путівника яскрава та зрозуміла: "Королівським шляхом" (Via Regia) зоветься найдавніший сухопутний шлях, що поєднує Східну і Західну Європу. Чотири з половиною тисячі кілометрів, дві тисячі років існування, вісім сучасних європейських держав на шляху - солідно. Зараз Віа Регія теж існує - як Європейський транспортний коридор.

В яскравому журналі на 48 сторінках - карти, фотографії, маршрути і описи найцікавіших пам'яток від Києва через Рівне, Львів і Луцьк - і  аж до польського кордону у Нижанковичах. Броди, Радомишль, ОлеськоНовоград-ВолинськийКлевань, Олика, Коростишів - і ще десятки міст і сіл України.

Замки, костели, палаци, дерев'яні церкви... В путівнику - багато моїх текстів і світлин. А ще є контакти готелів і закладів харчування.

Гортати сторінки: 1, 2

Де купити: точно не скажу, але на всяк випадок даю контакти видавців: irf@irf.kiev.ua, vgt951@gmail.com

Співавтор, фотограф, консультант, редактор:

І. Каталоги і монографії:

Єпископ Мар'ян Бучек, Ігор Седельник. ЛЬВІВСЬКА АРХІДІЄЦЕЗІЯ ЛАТИНСЬКОГО ОБРЯДУ. Ілюстрована розповідь. Том 1. ПАРАФІЇ, КОСТЕЛИ ТА КАПЛИЦІ (Івано-Франківська, Тернопільська і Чернівецька обл). Довідкове історико-релігійне видання. - Львів, 2006. - 368 с., іл.

В книгу увійшло декілька моїх фотографії. Гортати сторінки: 1, 2.

Примітки: людям, які цікавляться архітектурою Західної України, цей пухкий томик просто необхідний!

Де знайти: начебто, продавалася в крамничці при Львівській катедрі.

Урсу Н.О. МИСТЕЦЬКА СПАДЩИНА ДОМІНІКАНСЬКОГО ОРДЕНУ НА ТЕРИТОРІЇ уКРАЇНИ XVII-XIX ст. - Кам'янець-Подільський, ПП Зволейко Д.Г., 2007. - 368 с.

В книгу увійшло чимало моїх світлин. Гортати сторінки: 1, 2.

Примітки: чудово ілюстрована наукова монографія, яка просто необхідна тим, кого цікавить сакральна архітектура України.

Де знайти: лише у автора книги.

ІІ. Спецпроект:

Замки України в шкільних щоденниках. Другий рік поспіль в яскравих щоденниках ТОВ "Альянс Орбіта СВК" є 6 блоків з українськими фортецями - від Криму до Буковини, від Волині до Поділля.

Де знайти: звертайтесь за адресою alosvk@gmail.com. Тф у Києві: (044) 360 88 10, 574 17 13; у Вінниці: (0432) 62 11 38; у Стрию (03245) 446 55, 400 05

ІІІ - ПУТІВНИКИ УКРАЇНОЮ ТА ЇЇ РЕГІОНАМИ

ЧАРІВНА УКРАЇНА/MALERISCHE UKRAINE

Харків: ФОП Жабська Т.С., 2008. - 192 с.: іл. (українською, польською, англійською і німецькою мовами).

В книгу увійшло майже 50 моїх світлин. Де придбати: в великих книгарнях великих міст.

Примітка: яскраве подарункове видання, яке напрочуд вдало відповідає своїй назві. Мальовничо! Більше про книгу див. тут.  Гортати сторінки: 1, 2, 3.

КРАЇНА ЗАМКІВ І ФОРТЕЦЬ

Кам'янець-Подільський: приватне видавництво "Оіюм", 2007 р.- 48 с.: іл.

Велика кількість моїх фотографій. Стислий і яскравий путівник оборонними спорудами України - від найдавніших часів до дотів лінії Сталіна. Де придбати: в туристичних містах і місцях на ятках з сувенірами. Чи то в Чорткові, чи то в Судаку, чи то в Хотині - ви знайдете цю книгу майже скрізь. Також і в інтернеті. Гортати сторінки: 1, 2.

С.Удовік. УКРАЇНА. 100 ВИЗНАЧНИХ МІСЦЬ. Фотокнига. - (укр., нім., англ., франц. і рос. мовами). - К: Видавництвао "Валер", 2006. - 160 с. - (Серія "Мальовнича Україна").

Гарне, репрезентабельне подарункове видання про країну. Мої тексти і фото. Де придбати: в великих книгарнях та в інтернеті. Ось, приміром. І ось. От і український варіант, і російський. Гортати сторінки: 1, 2.

УДИВИТЕЛЬНАЯ УКРАИНА

Авт.-сост.: Т.С.Жабская, А.С.Тетельман, К.В.Шаповалова. - Харьков: Фактор, 2008. - 192 с: ил. - (серия "Украина. Вчера, сегодня, завтра").

Гарно видана, надзвичайно приємна на вигляд подарункова книга. В книгу увійшли мої фотографії, я також займалася науковою редакцією тектсу.

Де придбати: в великих книгарнях. Гортати сторінки: 1.

4-томне видання путівників Україною (книги поділені за географічним принципом, кожну книгу можна купити окремо):

ЗАХІДНА УКРАЇНА

Путівник (можна придбати укр. і рос. мовами) - К.: Видавництво "Ваклер" у формі ТОВ, 2007 - 288 стор. + ХХХІІ стор. кольорової вкладки. - (Серія "Мальовнича Україна").

Зручний в користуванні, достатньо повний і відносно недорогий путівник. Я сама з задоволенням беру його в дорогу. Мої тексти (6 областаей України) і фотографії.

Примітки: мої фото є також в томі "Восточная Украина", тексти і фото - в томі "Центральна Україна". Де придбати: в великих книгарнях та в інтернеті. Те саме стосується й інших трьох томів. Гортати сторінки: 1, 2.

Логічне продовження пункту 5:

UKRAINE. TRAVEL GUIDE

Supervised and complied by S.Udovik. Translated from Russian and Ukrainian by Edit Ganish. - Kyiv: Vakler Publishing Company, 2008/ - 510 + XXXIV p., 1367 il. - (Series "Picturesque Ukraine").

Товстенький гарно ілюстрований том, який безперечно стане в нагоді англомовним подорожуючим Україною. Мої тексти все про ті ж області (Чернівецька, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська та Закарпатська), перекладені англійською. Кілька десятків моїх світлин.

Де придбати: в великих книгарнях і в інтернеті. Гортати сторінки: 1.

ДВА БЕРЕГИ ЗБРУЧА

Путівник. - К.: Грані-Т, 2008. - 104 с.

Більше про книгу. До путівника увійшло кілька десятків моїх світлин, я також є консультантом видання.

Де придбати: в великих книгарнях та в інтернеті. Гортати сторінки: 1.

П'ЯТЬ ШЛЯХІВ ЗІ ЛЬВОВА

Путівник. - К.: Грані-Т, 2007. - 144 с.

А тут була дуже дивна ситуація. Вже у вступі книги сказано, що при її підготовці використано матеріали Ірини Пустиннікової. Але про книгу я дізналася лише за рік, і то випадково. З'ясувалося, що книга є спрощеним варіантом експонату № 9.

ГАЛИЧИНА - КРАЇНА МІСТ

Число 36 незалежного культурологічного часопису "Ї". Книга-журнал містить мою статтю про Кам'янець, а також безмежну кількість моїх текстів (зі збереженою авторською пунктуацією та інтонаціями), які чомусь підписані іменем крадія І.Мельника. Неприємний дід, та редакція вибачилась переді мною за його нечисті дії.

"Історія Русі-України" Сергія Удовіка ("Ваклер", 2010).

В яскраву, гарно ілюстровану книгу увійшло чотири моїх фотографії. Книга є на українській, російській та англійських мовах. Придбати книгу можна тут. Або тут.

Книги видавництва "Ваклер"

ІV - СПЕЦ-ВИПУСКИ ЖУРНАЛУ "ФОКУС"

"Красивая страна: 200 способов сэкономить на путешествиях в Европу" (листопад 2012)

Мої поради для подорожей Польщею, Італією та Чехією.

Де придбати: в кіосках або замовити через інтернет.

"Красивая страна: Новые открытия старых городов" (вересень 2012)

Мої маршрути по Кам'янцю, Тернополю, Чернівцях, Івано-Франківську та Ужгороду. Вперше моє фото на обкладинці видання.

"Красивая страна: Неизвестная Украина. 100 мест, где вы еще не были" (травень 2012)

Мої маршрути Поділлям, стаття про індустріальні пам'ятки, календар подій на літо та великий матеріал про реконструкторський рух.

"Красивая страна: 500 причин поехать в горы" (весна 2012)

Мої маршрути Буковиною, Прикарпаттям, Львівщиною і Закарпаттям, календар подій, персональна порада подивитися "Соколи" - і близько 60 фотографій.

"Красивая страна - 25 безвизовіх стран" (квітень 2011 р.).

Мої маршрути по Вірменії та Росії.

Де придбати: в кіосках або замовити в редакції через інтернет.

"50 причин встретить Рождество в Европе" (листопад 2011).

Там мої статті про святкові Австрію, Чехію, Італію, а також фотографії новорічних Німеччини і Словаччини.
Але не цим цей номер мені такий дорогий.

Останні 5 розворотів - мій спец-проект "Різдвяні свята і фестивалі в Україні". Це перше таке - точно перше! - дослідження: куди саме поїхати в який день, де що відбувається. Все розписано по днях - від 24.12 до 20.01. Є Кам'янець, Чернівці, Вашківці, Горошова, повно Красноїльська і Львова, а ще Черкаси, гуцульські колядки і буковинські маланки, різдво в Боянах і крижані трони в Нижньому Вербіжі. Белелуя, Тернавка, Горбова і ще купа цікавих місць - в свята є можливість не заскучати.

"150 живописных мест для осенних путешествий по Украине" (вересень-2008).

Де придбати: в кіосках або замовити в редакції через інтернет.

Примітки: якщо в першому спец-випуску було лише три моїх світлини, то в  другому вже зна-а-ачно більше. Плюс авторський маршрут Львівщиною. Рекомендую :о).

"200 самых живописных мест Украины" (березень-2009).

Примітки: Мої фотографії пам'яток і черговий авторський маршрут - Карпатами. Багато дерев'яних храмів і замків. Рекомендую. :о)

"100 самых живописных мест в 100 км от..." (осінь-2009).

Примітки: Мої фотографії пам'яток Кам'янко-Бузького, Самбірського і Старосамбірського районів і черговий авторський маршрут - Львівщиною. Багато дерев'яних храмів і замків. Рекомендую. :о)

"25 идей для встречи Нового года в Украине" (грудень-2009).

Примітки: Лише кілька моїх фотографій, але й це теж непогано :о).