Вишнівчик
13 травня 2006р. Костел в Вишнівчику.
Kosciol w Wisniowczyku

Просто симпатично

Карта

Ми (Алекс і Олена Яворські, Рибки і я) їхали з Новосілок до Поморян - і побачили біля дороги ось таке диво, що помирає.

Розумію, що жодної історичної цінності і бла-бла-бла. Зведений, ймовірно, між 1919 та 1939 роками, коли Галичина повернулася під юрисдикцію Польщі. (Upd: Ігор Седельник допоміг дізнатися, що костел було споруджено в 1930 році. Святиня була філіальною для гологірської парафії: відправляли тут лише двічі на місяць).

Ну але ж гарний який! Симпатичне нео-бароко шпилю проживе недовго - дах в катастрофічному стані, завалиться ось-ось. За совєтів колгосп використовував споруду як йому було зручно, перегородивши простір нави ще одним поверхом. Зараз храм стоїть пусткою.

Ще фотографії:

Фасад костелу. Навколо квітнуть яблуні. А так всередині.