Назар Білик. Простір навколо
Назар Білик. Простір навколо.
Антон Логов. Дерева Життя.

Сайт парку

Карта

Це дорогою на Свірзький замок, біля села Стрілки. Деякі скульптури парку навіть видно з траси. Але ж це богоспасенна Галичина, тому здаля приймаєш ті білі абриси за чергову кальварію, за колекцію капличок з гіпсовими штампованими мадоннами. Але це не вона.

Сюди треба звернути. Місце того варте.

В часи ковіду - лише за попереднім записом (див. вище лінк на сайт парку). Поруч - пафосний і вкрай закритий Edem Resort and Spa (наскільки розумію, власники готелю є частковими спонсорами Парку 3020). Спокій його клієнтів охороняють у тому числі і такими обмеженнями.

Ми приїхали без бронювання, тому працівники нас після роздумів впустили, виділили нам гонорову медіаторку та керамістку Ірину. Але коптер та фотоапарат довелося лишити в машині. Знімати дозволили лише на мій дешевий китайський смартфон.

Музей Корсаків у Луцьку знаєте? От це з тієї ж когорти. Концептуальний парк сучасної скульптури, де головна ідея - дати виробам з різного матеріалу (тут і кортенова сталь, і пластик, і камінь, і дерево) старітися природньо протягом тисячоліття. Так, ТИСЯЧОЛІТТЯ. Територію навколо об'єктів можна підтримувати в порядку (косити траву, наприклад). Самі ж скульптури чіпати не будуть. От би гайнути в 3020-ий, глянути, як вони там, правда?

Дуже-дуже рекомендую.

Анна Надула. Серія Біоморф