Skadarske jezero - Cкадарське озеро
Скадарське озеро поблизу Вірпазару

Це озеро в Чорногорії вам не оминути. Воно найбільше на Балканах і входитьв низку популярних маршрутів. Скадарське озеро - природний кордон з Албанією (цій країні дісталася третина Скадарського озера). Там його називають Шкодер. Від Петроваца до озера всього 8 км, від Підгориці - 14 км. На берегах Скадара збереглися старі форти і монастирі, руїни першої столиці Зети (прото-Чорногорії) Жабляка, більше того - на невеликих островах на озері є руїни турецьких фортець і старих обителей. Цікаво ж?:)

На озері гніздяться птахи безлічі видів. Тут є не лише чаплі чи чайки, а й пелікани. Риби в озері понад 40 видів.

Озеро карстового походження. Площу ж (точну) не скаже ніхто: вона змінюється в залежності від кількості опадів, що випали над територією Скадару за останні дні. Приблизно - 500 км. кв. Глибина досягає 60 метрів.

Таким я вперше побачила Скадарське озеро - з літака. Скадар в Вірпазарі. На човнах катаються, з них і рибалять.
Таким я вперше побачила Скадарське озеро - з літака.
Скадар в Вірпазарі.