Писаний Камінь
Дорога до Писаного Каменя. Листівка 1909 р.
Писаний Камінь. Древня поштівка.

До цього відомого таємничого місця неподалік мальовничого Буковецького перевалу можуть вибиратися не лише досвічені туристи, а й люди похилого віку, діти. Маршрут відомий і пройдений багатьома туристами, тож заблукати тут - це ще треба постаратися. Головне - мати кілька годин часу та зручне взуття. 11 вересня я мала друге (кросівки себто), а от з часом склалось не дуже. До автобусу лишалося хвилин 40-45, 4 км в обид бік за цей час не подолати. Але ж хочеться? Коротше, я то відправлялася грунтовою дорогою ліворуч, то поверталася на зупинку в Буківцю... Ну, якось іншим разом піднімусь на хребет Капілаш (1165 м), і далі на хребет Писаного Каменя. А звідти вже побачу Буковинські Карпати на сході, Чорногору на півдні, Гриняву на заході. І саме цікаве теж побачу: древні петрогліфи на камені. До древніх людей в 1899 р. приєдналася, залишивши автограф, Ольга Кобилянська - і Василь Стефаник (в тому ж році). Легенда каже, що Писаний Камінь - могила короля велетів.

Дорога до Писаного Каменю, 11.09.09

Дорога до Писаного Каменю