Наддністрянське
Розписана у 2014 році вінницькими художниками хата у Наддністрянському. 12 червня 2018 р.
Розписана вінницькими художниками хата у Наддністрянському. 12 червня 2018 р.
Ось так Наддністрянське видно з траси.

Стара назва - Березова. Стоїть на Безіменній річці.

Давно хотілося туди, але реальність трохи крила мріям поламала. Розбалувана кам'янецькими муралами Зоїновської "Respublica", я очікувала щось настільки ж масштабне і у цьому селі над Дністром. З траси воно здається крихітним, але варто було трохи заглибитися у вузькі криві вулички, як зрозуміла: знайти тут щось без провідників буде неможливо. А навколо жодної живої душі: червневий дощ і вечір, всі десь поховалися. Тому і бачила небагато.

А, так в чому суть, так. У вересні 2014 р. тут проходило ІІ міжнародне свято народного мистецтва "Мальована хата", яке час від часу мандрує селами Вінниччини. На пленер в це прикордонне з Бесарабією село приїхали Микола Крижанівський з села Сліди Могилів-Подільського району, Оксана Городинська і Людмила Сорочинська з Могилева-Подільського, киянин Сергій Кушнір, Віктор Наконечний з Клембівки Ямпільського району, хмельнциький художник Сергій Боровіков, Оксана Бук з Умані. Всього вони розписали 17 об'єктів. Ми бачили лише п'ять. Інші не знайшли :( Та й знайдені вже не в дуже хорошому стані: автобусну зупинку попсували оголошеннями перевізники, фарба на парканах і хатах облазить і блякне, одну з розписаних хат вже зафарбували жителі...

Автобусна зупинка у Наддністрянському
Зупинка була крута, зараз побита життям.