Bacău - Бакеу
Так в Бакеу святкують пасху.

Місто в історичній області Молдові, біля самого підніжжя карпатських гір. Великий залізничний вузол - саме тут робиться пересадка з численних бухарестських потягів на щось в напрямку Брашова - бо схід Румунії Трансильванії в красі і багатстві історичного спадку поступається. Якщо раптом виїхати не вдалося (а може бути - ми самі двічі стикалися з відміною автобусів 26.04.08, в переддень пасхи) - в Бакеу є кілька велетенських готелів.

Місто - транзитне, отже, але не варто його зовсім вже зневажливо озбавляти уваги. Подивіться лише на фотографії!

Населення - близько 175 тисяч чоловік. Великий індустріальний центр. Назва міста - від колишнього власника місцини, угорця Бако, що тримав корчму на перехресті торгових доріг.

Місто, як і наші Чернівці, вперше згадано у грамоті молдавського господаря Олександра Доброго в 140 8 р. Олександру Доброму в Бакеу поставили смішний пам'ятник - Румунія взагалі багата на цікаві і незвичні скульптури, що дуже мені подобається.

З 1591 по 1789 роки - Бакеу резиденція римо-католицького єпископа.

Найдавніша пам'ятка міста, церква "Precista" (Пречиста, угу?:)), походить з XV ст.