Угринів
Угринів, кросіва церква. 21 листопада 2009 р.

Карта

Кілька кілометрів на захід від Підгайців по дорозі на Завалів чи Маркову - і ви в Угринові (біля 800 жителів). Ви ще не знаєте, але попереду вас чекає КРАСА. Вона вивалиться на вас як картопля з мішка, несподівано  - і ви на секунду закам'янієте. Так, тут дуже мальовнича природа, пагорби, ліски, все чудово, це зрозуміло, але ж ви ж не чекали на таку КОНЦЕНТРАЦІЮ краси: щоб і сайдинг, і бляха, і золото, і літерки на фасаді, а? Сюрпрайз, як би каже вам Угринів, ось вона - краса по-селянськи, естетика по-галичанськи. Супер, нє?

І не важливо, що місцева первісно дерев'яна Покровська церква - молоденька, лише з 1936 року. Юний як на пам'ятку вік ще не привід перетворити храм на полігон поганого смаку. Але поясніть це угринівцям...

Розцяцькувати ще й скромну дзвіницю в угринівців фантазії не вистачило. Маєте банку яскравої фарби - віддайте на дзвіницю!
Угринів, дзвіниця.
І ще з цього ракурсу.