Погорілівка
Чорнопотоцький біологічний заказник у Погорілівці на Заставнівщині. 16 серпня 2020 року.
Чорнопотоцький біологічний заказник у Погорілівці на Заставнівщині.
А так Чорнопотоцький заказник у Погорілівці виглядає з землі

1,6 тис. мешканців

До історії самої Погорілівки я звертатися не буду: мало яке буковинське село має настільки докладну і довгу статтю про себе у вікіпедії, тож за бажання самі все знайдете на прочитаєте. Церква в Погорілівці нова і дуже некрасива, а от з природою пощастило більше. Якщо проїхати все село, і навіть напівзакинуті ферми, потрапимо до Чорнопотоцького карстово-спелеологічного заказника загальнодержавного значення площею у 49 га. Звучить по-бюрократичному важко, а насправді це дуже красиво і мило: над ставками на річечці Юрківці (вона ж - Чорний Потік) піднімається пагорб, який дуже нагадує наші гори-Медобори. З білими вапняковими скелями, з невеликими - і навіть великими печерами (є довжиною понад 1 км). Вікіпедія пише, що у заказнику одночасно можна побачити різні стадії розвитку карстового процесу: вода із ставків самовільно скидається в підземні галереї колишнього русла Чорного Потоку.

Печер  я не бачила, а от красивим ландшафтом помилувалася.

Чорнопотоцький заказник, непарадна сторона