Вовків і Мерещів
Панорама Мерещева з дороги на Вовків.

Координати села Мерещів: /49°36′46″ пн. ш. 24°34′27″ сх. д. / 49.612778° пн. ш. 24.574167° сх. д.

Близько 600 жителів.

Координати села Вовків:  49°37′17″ пн. ш. 24°35′48″ сх. д. / 49.621389° пн. ш. 24.596667° сх. д.

Близько 450 жителів.

Про мерещівську ВКРАЙ скромну садибу Черкавських я дізналася вже пост-фактум з Вікіпедії (але там і дивитися в архітектурному плані немає на що). Мурована Параскевська церква - з 1909 р. Гарно поставлена, але типова нео-візантія.

У Вовкові - нещодавно відновлений костелик зі скульптурами на фасаді (чи не УГКЦ зараз?), на господі сусідньої садиби (плебанія?) стоїть архаїчний з вигляду монумент - начебто загиблим у Другу світову війну.

Виходячи з реєстру пам'яток Перемишлянського району, то і не костелик у Вовкові, а церква Івана Хрестителя (1872), а поруч - корчма з 1860-1890 рр.

Сприймається як заклик до дії

Мерещів