Стрийський район
Балкончик в Стрию
Площа Ринок в Стрию колись
Знову стрийський балкончик

Не надто туристський район, і що з того? Тут чимало дерев'яних храмів, тут є свій славнозвісний курорт - я про Моршин, звичайно, тут подекуди села дивують тебе то напівзруйнованими панськими маєтками (ось як палац Браніцького в Підгірцях) чи німецькими цвинтарями... Ці могили - все, що залишилося від колишніх німецьких колоній.

Тому легковажити в подорожах Стрийський район все-таки не варто!

Ну і суха статистика. Район на півночі Карпат, райцентр - важливий залізничний вузол і взагалі дуже приємне місто. Площа району 80786 га, з них під лісами 15 903 га, а Міністерство оборони експлуатує 3 406 га.

Района має газородовища та нафту - можливо, це колись виллється в загальне процвітання. І було б непогано: грутни тут не дуже родючі, так що всі сподівання на родовища. На території району діють 9 родовищ мінерально-сировинних ресурсів (Стрийський гравійний кар'єр Ясеницького кар'єроуправління, Піщано-Ходовицьке родовище в с. Піщани, родовища гравійної суміші в селах Стриганці та Ходовичі, родовища глини в с. Голобутів, Лисовиі, Довголука, В. Лукавиця, суглинок - Дашавський кар'єр.

На території Моршина, Лисович та Розгірче є запаси мінеральних вод.

С т р и й с ь к и й   р - н