Миколаївський район
Вид на Миколаїв на Дністрі з доту, що знаходиться поблизу міста.
Вид на Миколаїв з доту

Білі хорвати і їх величезна столиця, граф Скарбек і його величезний Заклад, трохи костелів, трохи палаців, численні церкви, поганські капища у Ілові, печери у Діброві та Приймі, унікальні цвинтарні скульптури в Демні, розкішна майже-карпатська природа і близькість до Львова. Дністер, зовсім якийсь не рідний, широкий і повноводний, а ще юний і трохи задерикуватий на своїх міні-порогах. Кар'єри, де видобували сірку, труби над райцентром - і чистенькі галявини в лісах. Миколаївщина - не розбещена туристами, працьовита і зелена.

Таблиця з сайту "Пам'ятки України"

№ ппНайменування памяткиДатуванняМісцезнаходженняОхоронний номер та номер у /комплексі