Зборів архівний
Таким уявлялися Яну Матейці руїни Зборівського замку. Tygodnik Ilustrowany, 1866. (З'ясувалося, це інший Зборів, польський, в Бескидах. Там до тепер є рештки замку).
Tygodnik Ilustrowany, 1866.

Місце самі знаєте якої битви. :)

Центр міста. 14 травня 2008 р.

Карта

13-16 серпня 2009 року під Зборовим відбулися святкування 360-річчя Зборівської битви. Репортаж з поля битви. :о)

Райцентр в північно-західній частині Тернопілля, в 32 км від обласного центру. Малоцікавий архітектурно, на жаль: греко-католицька церква і костел, ратушоподібна міськрада, пам'ятний хрест - все. А от для любителів смачної, колоритноі натури Зборів - саме те місто. В базарний день весь центр перетворюється на гамірну пересувну ятку, старі розкладушки вгинаються під секондовим одягом, молоко і городину продають просто з асфальту, китайські штучки демонструються на принесених з дому столах... Яскраво!

Можу показати, яким Зборів був колись:

Хронологічно:

Дати немає, але за стилістикою поштівки можна стверджувати, що це не пізніше 1905 року. 1902 рік. Площа Ринок. 1915 рік. Все, що хочете: суд, костел, казарми, церква... Ще раз 1915 р. Міська аптека.
Ще раз 1915 р. Міська аптека.

Зруйнований віадук, 1916 р. Окопи поблизу міста. Солдатська кантина, 1918 р. Аерофотозйомка 1944 р.
Зруйнований віадук, 1916 р.
Окопи поблизу міста. Солдатська кантина, 1918 р.
Аерофотозйомка 1944 р.

Мирні картинки:

Будинок староства. 1917 р. Центр міста. 1930-ті. Інтер'єр костелу тоді ж. 1925 р. Вокзал, головна вулиця і інші види міста.
Будинок староства. 1917 р.
Центр міста. 1930-ті.
Інтер'єр костелу тоді ж.
1925 р. Вокзал, головна вулиця і інші види міста.
Вуличка в Зборові. Загальний вигляд міста.
Вуличка в Зборові.
Загальний вигляд міста.

Сучасне місто:

Ратуша? Міськрада? Щось таке. :) Царство торгівлі (20 серпня 2008 р.). Хрест на місті Зборівської битви. 25 березня 2008 р.
Ратуша? Міськрада? Царство торгівлі
Хрест на місті Зборівської битви.