Зборів архівний
Таким уявлялися Яну Матейці руїни Зборівського замку. Tygodnik Ilustrowany, 1866. (З'ясувалося, це інший Зборів, польський, в Бескидах. Там до тепер є рештки замку).

Місце самі знаєте якої битви. :)

Центр міста. 14 травня 2008 р.

Карта

13-16 серпня 2009 року під Зборовим відбулися святкування 360-річчя Зборівської битви. Репортаж з поля битви. :о)

Райцентр в північно-західній частині Тернопілля, в 32 км від обласного центру. Малоцікавий архітектурно, на жаль: греко-католицька церква і костел, ратушоподібна міськрада, пам'ятний хрест - все. А от для любителів смачної, колоритноі натури Зборів - саме те місто. В базарний день весь центр перетворюється на гамірну пересувну ятку, старі розкладушки вгинаються під секондовим одягом, молоко і городину продають просто з асфальту, китайські штучки демонструються на принесених з дому столах... Яскраво!

Можу показати, яким Зборів був колись:

Хронологічно:

Дати немає, але за стилістикою поштівки можна стверджувати, що це не пізніше 1905 року. 1902 рік. Площа Ринок. 1915 рік. Все, що хочете: суд, костел, казарми, церква... Ще раз 1915 р. Міська аптека.

Зруйнований віадук, 1916 р. Окопи поблизу міста. Солдатська кантина, 1918 р. Аерофотозйомка 1944 р.

Мирні картинки:

Будинок староства. 1917 р. Центр міста. 1930-ті. Інтер'єр костелу тоді ж. 1925 р. Вокзал, головна вулиця і інші види міста.
Вуличка в Зборові. Загальний вигляд міста.

Сучасне місто:

Ратуша? Міськрада? Щось таке. :) Царство торгівлі (20 серпня 2008 р.). Хрест на місті Зборівської битви. 25 березня 2008 р.