Угринів
Покинутий екс-костел в Угринові під Івано-Франківськом. 24.06.2017

3,2 тис. жителів

Він нової велетенської церкви до старого костелу - метрів 150 максимум, тільки ви його все одно не побачите. Колись служив римо-католикам, далі стояв пустим, потім переробили під церкву, потім поруч звели нову - і костел відступив на другий план, сховався за деревами. Поруч, але все-таки осторонь - ще одна пенсіонерка, дерев'яна дзвіниця давно вже неіснуючої дерев'яної ж Михайлывськоъ церкви. Про те, що церква і костел стоять на старому кладовищі, не відразу й здогадаєшся.

З полів за Угриневом відкриваються чудові панорами Івано-Франківська: і башту ратуші видно, і махіну катедрального собору, і дві дзвіниці вірменської церкви. Хоча переважно видно висотки - Франківськ переживає неймовірний будівельний бум, і я не знаю, добра ця новина чи не дуже.

Панорама Івано-Франківська з дороги на Угринів
Дзвіниця Михайлівської церкви