Ратівці
В Ратівцях храмів три. Перший - католицький, св. Михайла. Другий - самий важний, типу з годинником. ТИПУ. Годинник намальований. Ну і ще церквиця.

Карта

РАтівці. З наголосом на перший склад. Майже при трасі на Чоп - але НЕ при трасі. Зі старих назв на вибір є Rat, Rath, Raad. З 1263 р., коли угорський король подарував шляхтичу Якубу, сину Грегора з Паньока, це село вкупі з ще трьома селами в комітаті Унг, назв трохи набралося. Село навіть дало ім'я одному шляхетному угорському роду: Бокша, які володіли місцевістю з 1284 р., пізніше додали до прізвища прикладку "Ратовські". А сам населений пункт ділився на Nagy Rat (Великі Ратівці) і Kis Rat (Малі Ратівці, належали родині Добо з Руського).

Костел тут згадується ще з XV ст. Три храми, які є в селі зараз, в Реєстрі пам'яток не значаться. Ну і що? Проте голова сільради тут - колишня "Міс фото" та перша віце-міс Львова Тетяна Андрусь. :)