Козьова
Церква у Козьовій з вікна автівки. 24.02.2007.
В серпні 2007 року на церкві в Козьовій якраз міняли просту бляху на булатну і синю.

Карта

В Козьовій верхи дерев'яної Миколаївської церкви (1926) оббили капарної синьою жерстю одними з перших в Карпатах - ще влітку 2007 року. І це ж не глуха провінція - місцева школа славиться на всю Західну Україну чудовими педагогами і здібними учнями. І ті здібні учні з дитинства всотують у себе, що це нормально, коли над дерев'яним храмом ось так знущаються...

А непогана ж церква, велика, гарно поставлена, п'ятиверха (!), з цікавою історією. Це майже Василь Нагірний, тільки не він. Так, "Рабінович переспівав", але несподівано переспів вийшов непоганим. Тесля Леон Дульфік бачив дітише Нагірного, церкву в Лютовиськах - і коли в Козьовій згоріла стара Миколаївська церква (вона стояла на протилежному боці дороги), взявся будувати нову за мотивами Лютовисьок. Гроші на церкву давали володарі сколівських лісів - барони Грьодлі (Гредлі).

Церкву звели нову, дзвіниця ж лишилася стара, на цвинтарі напроти.