Кам'яна

Карта

З майже півтори сотні населених пунтків, назви яких так чи інакше пов'язані з каменем, кілька розташовано й на Буковині. От як героїня нашої розповіді, що знаходиться між Чернівцями і Сторожинцем. Кам'яна - село велике, там ледь не три тисячі жителів, плюс це ще й батьківщина відомого українського журналіста, поета і письменника Василя Кожелянка (1957-2008), автора "Дефіляди у Москві" (1997), "ЛЖЕNostradamus" (1999), "Людинця пана Бога" (1999) і інших романів з альтернативної історії. В січні 2009 р. іменем письменника була названа нова вулиця в урочищі Лан, де й сам Кожелянко будував хату.

Дивна річ - і інтелігенцію село має, і до Чернівців близько, а врятувати первісно дерев'яну церкву св. архангелів Михаїла і Гавриїла (1895) ніхто не зміг - храм в типових для цього регіону формах типово оббитий бляхою геть весь. На жаль.

Поблизу села розташований пафосний аква-комплекс "Аква-плюс".

Ну і для порівняння: