Гребенів
Загалом залізничники забороняють фотографувати вокзали - але такі закинуті, як на станції Гребенів, напевно, вже можна. Фото 2011 р.
Церква в Гребенові. З туристичного польського буклету 1930-х рр. "Letniska w dolinie Oporu i Stryja"

Понад 500 жителів

Карта

Симпатична дерев'яна церква у Гребенові зведена на цвинтарі в 1920-х рр. на місці згорілої у 1923 р. попередниці за проектом архітектора Лева Левинського

У міжвоєнний час Гребенів був досить популярним кліматичним курортом, куди відпочити приїжджали з усієї Польщі - бо доїзд був простий і банальний, потягом. Та що там поляки: у червні 1935 року в Гребенові, на віллі "Марія", відпочивав президент Естонії Костянтин Паетс.

Кришталеве повітря і прозорі води Гребенова були частиною чималого маєтку баронів Грьодлів, саме тут був розплідник баронської форелі (пстрагарня, і не лякайтесь цього слова).

Десь саме в міжвоєнний час у селі з'явився дерев'яний римо-католицький костел, та до наших днів він не дожив.

Костел теж був з дерева. З архіву NAC
Drewniany kosciol w Hrebeowie