Далешове
Дуже важко вибрати ракурс, у якому дерев'яна (колись) церква у Далешовому буде виглядати не дуже капарною. Ну немає такого ракурсу. Одне паскудство - сілікатна цегла, бляха, верандочка...

Менш як 400 жителів.

Я взагалі думала, що це Колінки - села Городенківщини вздовж Дністра туляться на купку, приростають одне одним. Їхала в славні своїми маланками Колінки, а потрапила у Далешове - ну, буває. Потрапила тільки тому, що з траси (якщо то можна було назвати таким гучним словом) побачила абриси дерев'яного храму.

Храм святих Кузьми та Дем'яна таки був колись дерев'яним. В 1778 році, коли його звели на місці дерев'яної ж попередниці з XVII ст., наприклад. Чи у 1827 р., коли до основного об'єму добудували захристію. Чи коли сюди приходили помолитися місцевому образу богоматері, котрий вважався чудодійним (і навіть _врятував_ у 1871 р. храм від пожежі, яка пожирала село). Але зараз? Вікна металопластикові, захристія з силікатної цегли, всі стіни та дах під бляхою. Шкода, що повага до історії і гарний смак тікають з наших сіл. І так далеко тікають, що селянам їх вже й не наздогнати...

Дзвіниця досить нова
Далешове, дзвіниця церкви