Бубнище
Бубнище - невелике село серед гір. 19 квітня 2011 р.
Параскевська церква (1891) в Бубнищі виглядає дуже по-карпатському: тут є бляха, капличка в штучних ліліях і впорядкована доріжка до храму.
Параскевська церква (1891) в Бубнищі. Bubniszcze. Bubnysche

Карта

За селом на захід - вже Львівщина. Та й до Закарпаття зовсім близько. Коли я запитувала місцевих, чи бубнище велике село, мені відповіли так: "Понад 300 виборців!" Чимале, виходить. Бо тих, кому ще до голосування кілька років, в Бубнищу теж багато: працює початкова школа, на подвір'ях хат грається малеча. Так що живе тут понад 440 чоловік.

Туристи прямують відразу на Скелі Довбуша, а село лишається осторонь. Даремно: розміщене воно серед гір, на горбочку в центрі - дерев'яна Параскевська церква з 1891 р. Я спускалася сюди з лісу (неподалік від першої з колиб на горі є стежина вниз горою).

З напису біля дверей храму можна дізнатися, що святиню поставили на кошти селян, в 1894 р. різьбив іконостас, а в 1900 р. вівратики Гнат Поркишка з Слободи.

Над джерелом - грибочки
Джерело в селі Бубнище Долинського району