Бедриківці
Костел в Бедриківцях шукати не доведеться: головна вертикаль села розташована при трасі.
Костел в Бедриківцях

Карта

Довгий час оплотом католицизму в сучасній Україні була Житомирщина. Зараз - Хмельниччина. Епіцентр - в Городоцькому районі, тут новенькі костели просто скрізь. Вони всі досить однотипні, без архітектурних смачностей, але переважно принаймні симпатичні. Як от цей екземпляр з Бедриківців. Він практично не відрізняється від своїх братів у Новій Ушиці, ЖищинцяхСатанові, Чемеринцях чи Сахкамені. Здається, у всіх них один батько-планувальник.

Як і Кам'янець, Бедриківці стоять на Смотричі. В ІІ половині ХІХ століття ХІХ ст. належали поміщикам Ерхардам і Спановським (Степановським?), серед яких були садисти з надто вже крутою вдачею, які били своїх підопічних селян. В ті часи у селі працював потужний млин. Юхим Сіцинський згадував про знахідки римських монет епохи імператора Траяна в околицях села, а також про два кургани на підвищенні над Смотричем (відстаноь між ними була у 120 кроків).